Oyun Hakkinda

Matematigo oyunumuzu üç kategoride değerlendirmek mümkündür.

Birinci özelliği çocuklara yönelik eğitici bir oyun olmasıdır. Oyunu yapma nedenlerimizden biri yapılan tüm araştırmalarda okula yeni başlayan çocukların çarpım tablosunu öğrenemedikleri ve dört işlemi yapmakta sorun yaşadıkları için de matematikten korktukları ve başarılı olamadıklarıydı.

Bu sorunu giderecek bir çözüm olarak matematikte dört işlemi eğlenceli bir oyun haline getirmek ve yarışma motivasyonu ile çocukları oyuna çekmek fikrini geliştirdik.

İkinci özellik aslında oyunu planladığımız ilk an hiç aklımızda olmayan oyunun yetişkinlerde hafızayı diri tutmak, hafızayı geliştirmek için çok önemli bir araç haline gelebilecek yetkinlikte olmasıydı.

Oyuncular dört işlemleri verilen süre içinde yapmaya çalışırken hem hafızalarını zorluyorlar hem zamana karşı yarışıyorlar hem de hızlı karar verme yetilerini geliştiriyorlardı. Ve bunların hepsi bir oyun ve yarışma ortamında onları çok da yormadan zorlamadan oluyordu.

Üçüncü özelliği de bu bilgiden sonra keşfettik : matematigo çağımızın hastalığı olarak nitelendirilen Alzheimer hastalığını önleyemese bile geciktirebilecek, beyin fonksiyonlarını harekete geçiren özelliklere sahip bir oyundu.

Yapay zeka kullanılarak soruların kolaydan zora akması ve bazen zor sorulardan hemen sonra çok kolay sorular çıkarak oyuncuyu şaşırtması karar verme anında beyin fonksiyonlarının hızlanması neticesini doğuruyordu.

Böylece biz matematigo oyununu daha çok çocuklara matematik ve kodlama öğretmeyi amaçlayan aynı zamanda da yetişkinler için çok faydalı olan 7den 77ye “dede torun birlikte oyun” sloganı ile patentini alarak Türkiye’den dünyaya yayılacak yerli ve milli bir proje olarak kurgulamaya başladık.